Author Topic: Problem with firmware on v4 Genius  (Read 169 times)

gixxerboss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Problem with firmware on v4 Genius
« on: July 04, 2020, 12:17:47 PM »
Hello just received my bltouch today, after weeks of waiting followed all instructions flashed firmware connected screen fan etc put the base back on, all looking good flashed touch screen still looking good,  try print sliced it using prusaslicer
load filament and hit print
it was taking ages to heat the bed
it did not stop when it went to the right and crashed,
so ok turn off re-set & try again
again taking ages to heat up the bed and hot end, then error code saying bed stopped heating.
turned off try again this time bed went to 36c stays there does not start print as bed not hot enough
so I manually use pre-heat on the bed to 50c very slowly gets to temp and starts printing YIPEE
 not probing before any print just does one in the centre and then moves to bottom left,
 the home position is no longer front left but kind of centre.
forgot when it does probe now I have added G29 to start g-code in prusaslicer it will start printing about 5mm above the bed, I have done z-offset but then it still sits above the bed for the print, not sure how to save Z-OFF-SET
I'll video it tomorrow and add a link to this thread.
Any help very very much appreciated
Brian 
« Last Edit: July 04, 2020, 02:24:21 PM by gixxerboss »

gixxerboss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Problem with firmware on v4 Genius
« Reply #1 on: July 10, 2020, 02:14:09 PM »
Ok so sorted the problem, so one last question, not all the time but every 3rd 4th print I have to redo the z offset has anyone had this problem themselves as if it forgets where its at, once I redo the z, it's ok for a few more prints